Postage everyday except Public Holiday. Postage Fee only RM5.50 for 3kg first SM/SS. Happy shopping!! Shop Now!
search
  • 0B79DAB9-34C0-4605-B4AC-BC740C6278F7.jpeg

Tadabbur - Misiah Bayani

RM 21.20
- +
cart Add to Cart
Home

.
Allah Banyak Mudahkan Kita Buat Baik

Pernah tak duduk di meja ada sisa makanan dan bekas pinggan mangkuk orang sebelumnya?

Kita ada tiga pilihan.

1. " Eh biar je la. Kan ada mak cik kafe kutip nanti. Kejap lagi kita tolong, diaorang pulak makan gaji buta." 2. "Tak kisahlah, yang penting aku hantar pinggan aku." .  Atau

3. "Takpe la. Bukan berat pun hantar pinggan-pinggan tu sekali. Kita mudahkan urusan orang lain, insya-Allah, Allah mudahkan urusan kita."
.
Perasan tak, kadang-kadang waktu kita jalan time hujan, tiba-tiba lalu seseorang dengan kelam-kabut dan basah kuyup, sebab tak ada payung. Persoalannya, kita bagi tumpang atau kita terus berangan?
.
Kadang-kadang waktu dalam bas kita scroll FB, berdiri seorang nenek tua kat tepi sambil sekejap-sekejap jeling kita. Persoalannya, kita bagi seat atau kita terus main phone buat-buat tak perasan?
.
Kadang-kadang waktu tunggu turn untuk solat kat surau, tiba-tiba ternampak sorang kawan terselak kain sampai nampak kaki. Persoalannya, kita tolong tutup atau terus membantu buat-buat tak nampak?
.
Cuba diamkan sikit mulut. Buka mata hati dan perhati banyak sebenarnya scene yang kita rasa kebetulan, tapi sebenarnya Allah dah plan cantik untuk mudahkan kita buat baik. Nak atau tak nak ja. ----------------

 Tajuk Buku: TADABBUR

Penulis: Misiah Bayani
Harga Asal: RM 25
Harga Diskaun: RM 21.20

Tekan pautan di bio untuk dapatkan buku dengan harga diskaun.
#tadabbur
#mustread
#salamramadan
#hayatisetulushati

Customer comments

Author/Date Rating Comment

Your cart is currently empty.

Continue shopping